Już czwarte pokolenie dba o najwyższą jakość

A tak to się zaczęło i trwa do dziś – zawsze o krok dalej… od pokoleń.

  • 1899

    Pierwsze pokolenie rodziny Hipp rozpoczyna produkcję żywności dla niemowląt.

    Kiedy żona Josepha Hippa miała problemy z laktacją i nie mogła wykarmić bliźniąt, w prowadzonej przez siebie cukierni, Joseph Hipp zaczął wypiekać suchary, rozcierał je ręcznie i w ten sposób otrzymywał mączkę sucharkową, która zmieszana z mlekiem świetnie służyła ośmiorgu dzieciom państwa Hipp.

  • 1901

    Powstaje pierwszy produkt HiPP sprzedawany pod marką HiPP

  • 1932

    Georg Hipp, zakłada firmę HiPP i wkrótce rozpoczyna produkcję żywności dla dzieci na skalę przemysłową

    Drugie pokolenie rodziny Hipp aktywnie wspierało młodych rodziców, oferując produkty dla niemowląt.

  • 1956

    Rodzina Hipp jako pionier rolnictwa ekologicznego krok po kroku rozwija tę ideę

    Poszukując wciąż najlepszych rozwiązań w trosce o przyszłe pokolenia, Georg stawia sobie za cel wytwarzanie zdrowej i smacznej żywności dla niemowląt z surowców ekologicznych. Rozpoczyna uprawę warzyw i owoców metodami ekologicznymi. Rodzina Hipp jako pionier rolnictwa ekologicznego krok po kroku rozwija ideę rolnictwa ekologicznego, przekonując do niej rolników z okolicznych gospodarstw.

  • 1960

    Zmiana opakowań i poszerzenie palety produktów HiPP

    Zmieniają się opakowania: puszki zostają zastąpione dużo bardziej praktycznymi słoiczkami. Paleta produktów HiPP staje się coraz szersza: od soków, poprzez dania i desery, aż po pełnoziarniste kaszki owocowe.

  • 1967

    Trzecie pokolenie przejmuje prowadzenie firmy

    Syn Georga Hippa, Claus Hipp, razem z braćmi: Georgiem i Paulusem, przejmują prowadzenie firmy i rozwijanie idei rolnictwa ekologicznego - z pasją i troską kontynuują drogę dziadka, rozszerzając asortyment i dbając o najmniejszy szczegół, aby zapewnić najwyższą jakość produktów HiPP.

  • 1990

    Wprowadzenie znaku HiPP BIO z podpisem Clausa Hippa - własnego oznaczenia produktów ekologicznych

    Firma HiPP idzie o krok dalej i zaczyna stosować własne oznaczenie produktów ekologicznych – na długo przed początkiem stosowania takich oznaczeń na rynku krajowym czy Unii Europejskiej. Znak HiPP BIO z podpisem Clausa Hippa staje się wkrótce symbolem jeszcze wyższych norm niż wyznaczone przepisami prawa dla rolnictwa ekologicznego – w trosce o Twoje dziecko.

  • 2012

    Produkcja słoiczków, tubek soków i napojów HiPP w sposób neutralny dla klimatu

    Począwszy od tego roku słoiczki, tubki, soki i napoje HiPP są produkowane w sposób neutralny dla klimatu – dzięki wykorzystaniu energii ze źródeł odnawialnych we wszystkich zakładach HiPP.

  • 2017

    Stefan Hipp - czwarte pokolenie - ręczy za ekologiczną jakość produktów HiPP własnym nazwiskiem

  • 2021

    Na słoiczkach HiPP pojawia się symbol „Climate-positive”

    Neutralny ślad węglowy to dla nas za mało. Produkcja naszych słoiczków jest już nie tylko neutralna dla klimatu: wytwarzając nasze słoiczki, pozytywnie wpływamy na klimat – jako pierwsi na świecie. Oznacza to, że kompensujemy więcej gazów cieplarnianych niż emitujemy. Nie tylko oszczędzamy emisje, ale również pomagamy przyrodzie w długoterminowym wiązaniu CO2 – np. poprzez ochronę bioróżnorodności i utrzymaniu zdrowych gleb dzięki ekologicznym metodom uprawy.

    Z każdym słoiczkiem wspólnie zmniejszamy emisję CO2. Bo troska o środowisko naturalne i przyszłe pokolenia jest najważniejszą wartością w firmie rodzinnej HiPP.

  • 2022

    Również nasze mleko HiPP COMBIOTIK® jest teraz „Climate-positive”

I to jeszcze nie koniec...

Zawsze idziemy o krok dalej. Od pokoleń wytwarzamy produkty najwyższej jakości BIO. Troszczymy się o klimat, rośliny i zwierzęta — aby Twoje dziecko wzrastało w świecie, w którym warto żyć i kochać.

I to jeszcze nie koniec...

Zawsze idziemy o krok dalej. Od pokoleń wytwarzamy produkty najwyższej jakości BIO. Troszczymy się o klimat, rośliny i zwierzęta — aby Twoje dziecko wzrastało w świecie, w którym warto żyć i kochać.